instagram youtube

Tens cap dubte? Truca al 934 123 203

Atenció a les persones

Atenem a totes les persones que ens contacten, sigui per telèfon, correu electrònic o presencialment a la nostra seu al carrer Portal de l'Àngel o als punts d'atenció local.


Atenció a les persones

Escolta personalitzada

Atenem  totes les persones que contacten amb nosaltres buscant respostes a situacions quotidianes que provoquen patiment i confusió, donant respostes realistes, precises, rellevants i comprensibles.

La nostra llarga experiència ens ajuda a escoltar activament. Respectem les diferents opinions, valors i preferències, condició fonamental per oferir una atenció centrada en la persona. Cada persona és única i, per tant, ens adaptem a les seves característiques, història de vida i situació específica.

Atenem presencialment creant un clima de confiança, de respecte i de confidencialitat,  base de la nostra reputació de serietat i professionalitat.No tenim pressa, dediquem l’atenció necessària per tractar situacions delicades.

Informem de quins drets tenim al  final de la vida dins de la legislació vigent.

Ajudem a reflexionar sobre les situacions complexes en què ens podem trobar  i sobre la millor manera d’expressar  les nostres necessitats i desitjos.

Expliquem què és el document de voluntats anticipades, com redactar-lo,  quins requisits ha de complir perquè sigui un document legal i com fer-lo públic.

Expliquem  com es pot sol·licitar l’eutanàsia segons la llei vigent i com fer front als obstacles que es poden trobar en el procés.

Preguntes freqüents

Els metges tenen l’obligació d’informar de forma veraç i qui pot rebre aquesta informació?
Sí. Els metges tenen l’obligació d’informar de forma franca a les persones malaltes que poden declinar ser informades o autoritzar altres persones a rebre-la també.
Sí. Només ens poden aplicar tractaments que hàgim acceptat prèviament. Ens han d’explicar clarament què ens proposen i per què, i s’han d’assegurar que ho entenem perfectament. Un cop explicat, hem de signar el consentiment informat. Si no el signem, no ens poden fer cap tractament.

Sí, cal avaluar la teva situació i el tractament. Truca’ns i et donarem una cita

Si el tractament o el suport vital s’ha instaurat sense el corresponent consentiment informat, el pacient pot sol·licitar-ne la retirada.

Si no està en condicions de fer-ho, cal consultar el seu document de voluntats anticipades.

Si no en té, es pot tramitar un consentiment per substitució.

Truca’ns i en parlarem. És una situació delicada que cal analitzar amb cura. La legislació sobre el tema és complexa i contradictòria.

Si, és molt important que puguis parlar-ne. Si vols, truca’ns. Atenem presencialment, creant un clima de confiança, respecte i confidencialitat, que és la base de la nostra reputació de serietat i professionalitat. No tenim pressa; dediquem el temps necessari per tractar situacions delicades.

T’han d’informar de manera clara i entenedora del diagnòstic, pronòstic i tractaments que et poden aplicar. Han de respondre a les teves preguntes i resoldre els teus dubtes.

Pots preguntar per cures pal·liatives i per la llei d’eutanàsia.

Al CAP t’orientaran. Demana parlar amb la treballadora social i explica-li la situació.

Les cures pal·liatives són una atenció sanitària dirigida a persones amb malalties incurables, en estat avançat o terminal. No curen la malaltia, però milloren la qualitat de vida, alleugerint el malestar, el neguit i el dolor. Pots sol·licitar-les a l’equip mèdic que t’atén, al CAP o a l’hospital. Són un dret ciutadà reconegut a l’Estatut de Catalunya i a la Llei de Catalunya 21/2000. Es poden rebre al lloc on vius, al CAP o a l’hospital.

Escriu-nos si tens cap dubte



    O si ho prefereixes, truca'ns 934 123 203