Banner DMD

La mort, digna i il·lustrada

Adjunts:
AdjuntDescripcióMida (Kb)
Descarregar aquest arxiu (Artistes.pdf)Llista d'artistes Llista d'artistes 167 kB
Descarregar aquest arxiu (CALENDARI2019TANCAT.pdf)Calendari "La mort, digna i il.lustrada" 2019Calendari "La mort, digna i il·lustrada" 2019268 kB
Descarregar aquest arxiu (Calendari2020noufeb.pdf)Calendari "La mort, digna i il.lustrada" 2020Calendari "La mort, digna i il·lustrada" 2020276 kB
Descarregar aquest arxiu (Calendari20211705.pdf)Calendari "La mort, digna i il.lustrada" 2021Calendari "La mort, digna i il·lustrada" 2021356 kB
Descarregar aquest arxiu (CALENDARI2022(2).pdf)Calendari "La mort digna i il·lustarda" 2022Calendari 498 kB
Descarregar aquest arxiu (obres1.pdf)Mostra d'imatges -primera part-Mostra d'imatge -primera part-1532 kB
Descarregar aquest arxiu (obres2B.pdf)Mostra d'imatges-segona part-Mostra d'imatges-segona part-1040 kB
Descarregar aquest arxiu (Recurseducatiuartisticjuliol.pdf)Recursos artistics per treballar la mortRecursos artistics per treballar la mort560 kB
Descarregar aquest arxiu (Recurseducatiusecundariajuliol.pdf)Recursos per l'exposició "La mort, digna i il·lustrada"Recursos per l'exposició "La mort, digna i il·lustrada"581 kB

“LA MORT, DIGNA I IL·LUSTRADA”

 

 

El projecte “La mort, digna i il·lustrada” pretén canviar la imatge estereotipada i sovint repetitiva que tradicionalment ha servit per il·lustrar el tema de la mort.

A iniciativa del grup DMD a Figueres, s'ha convidat a artistes joves del món de la il·lustració a fer les seves pròpies creacions personals per representar la mort. Hi han participat un total de 31 artistes, que han expressat la seva particular visió de la mort digna. Les obres originals, de tècnica lliure, tindran un format DinA3 vertical sobre paper.

L’assessora artística del projecte és la il·lustradora Alba Falgarona, autora de l’obra que serveix d’imatge al projecte. 

Amb aquest recull d'il·lustracions, volem contribuir a desmitificar i desembolcallar el concepte de la MORT. Creiem que aquest mot, a vegades tan amagat dins la nostra cultura, és tan important com la paraula VIDA.

L’exposició es complementa amb una proposta de treball pedagògic dirigit principalmente a l’alumnat dels instituts de secundària. Aquest recurs educatiu, lligat a la visita a l'exposició, ha estat elaborat de manera altruista per Eduxarxa, una cooperativa especialitzada en la creació de continguts i experiències educatives. 

Podeu consultar altres propostes de treball lligades als àmbits de filosofia, ètica, tutoria o ciències socials, elaborades per l’Associació DMD i publicades en la revista Perspectiva Escolar nª 393- de Maig/Juny 2017, en l’apartat Educació de la web.  

La primera mostra expositiva s’ha inaugurat el 12 de gener del 2018 a la Casa Empordà de Figueres i estarà oberta fins el 18 de febrer. A partir d’aquesta data, l’exposició anirà itinerant per altres sales de diferents ciutats. Ho podeu veure consultant l’apartat Calendari d’activitats de la web.  

 

Enllaços: 

http://www.instagram.com/lamortdigna/ 

https://www.facebook.com/lamortdignail.lustrada/

http://picbear.club/lamortdigna

Video de l'exposició: https://www.youtube.com/watch?v=36uyoPKxklk 

Video de l'exposició a la Torre de La Sagrera: https://youtu.be/2INloPeUoqI

Treball de l'alumnat de la UPF: https://drive.google.com/open?id=1wzL0_-hpy9M9mt0NGojjMgiisQlb-tGC

 

Video de l'exposició "La mort, digna i il.lustrada": https://youtu.be/uWoRAhBcg_Y

 

Video, sobre "La mort, digna i il.lustrada al COIB". Teresa Muñoz. https://www.youtube.com/watch?v=CZVgoXyhHrY

 

Noticia sobre "La mort, digna i il.lustrada". COIB. Teresa Muñoz.

 

Carta oberta a les il·lustradores i il·lustradors que han col.laborat en el projecte “La Mort Digna i Il·lustrada” i que han cedit a DMD de manera altruista els drets de reproducció de les seves obres. 

Des de l’Associació DMD us volem agrair que ens hagueu fet arribar aquestes petites joies. El regal que ens heu fet amb les vostres il·lustracions serà una bona manera per a començar, allà on arribi l’exposició, la conversa tant necessària sobre el tema de la Mort Digna. Cada una de vosaltres, amb una professionalitat fora de dubte, amb la vostra manera particular de veure la vida, expressar els sentiments i la realitat que ens envolta, heu ajudat a fer un pas per a canviar la imatge estereotipada en què es representa el tema de la mort i per acabar amb un dels tabú més dolorosos del nostre temps.

Moltíssimes gràcies per fer que aquesta idea que ja és projecte, estigui començant a tirar endavant.

Us mantindrem informades de les noticies que es vagin generant al voltant de l’exposició.

Una abraçada forta per a cada una de vosaltres.

Associació DMD-Catalunya