Ciutats europees per la mort digna
Banner DMD

Ciutats europees per la mort digna

ANY 2019

-22/02/2019: Presentació de la Declaració Ciutats Europees pel Dret a Morir Dignament, a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Us deixem els link per veure el video i les fotos de l'acte.

Video Fotos

 

ANY 2018

Es continua el projecte iniciat a l'any 2016 (a nivell europeu)

-19/07/2018: L'AFDMD, DMD-Cat i DMD-Madrid, representades pel seu President i alcalde de Vigo, Abel Caballero, i pel President de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor. Comença així una col·laboració que esperem que doni els seus fruits.

-18/05/2018. Jornada "Ciutats europees per la mort digna. Què es pot fer des del municipis per dignificar la mort digna?" al Parlament de Catalunya i a l' Oficina del Parlament Europeu.

JORNADA CIUTATS EUROPEES PER LA MORT DIGNA. PARLAMENT DE CATALUNYA. PART 1

JORNADA CIUTATS EUROPEES PER LA MORT DIGNA. PARLAMENT DE CATALUNYA. PART 2 

 

https://www.parlament.cat/web/canal-parlament/videos/index.html?p_cp1=8136885

https://www.parlament.cat/web/canal-parlament/videos/index.html?p_cp1=8136935

 

https://www.parlament.cat/web/galeria-imatges/index.html?p_id=497269#497279

 

 

 

 

 -02/03/2018.- Jornada "Ciutats europees per la mort digna. Què és pot fer des dels municipis per dignifcar la mort digna?" a l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona presidida per l'Eurodiputat Josep Maria Terricabras amb representants de l'Ajuntament de Barcelona, La Seu d'urgell, Figueres, Lleida, L'Hospitalet de LLobregat i Gavà.

 

ANY 2017

Es continua el projecte iniciat a l'any 2016. (a nivell estatal).

-Signatura de vuit declaracions institucionals amb diferents Ajuntaments de Catalunya.

-Jornada municipalista "Polítques Municipals per una mort digna" al Col·legi de Periodistes de Barcelona amb representats de l'Ajuntament de Barcelona, la Seu d'Urgell, Sant Cugat del Vallés, Guadalajara i Salamanca.

 

ANY 2016

Ens presentem  a la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat d’aconseguir recursos econòmics per dur a terme el projecte  “El dret a morir dignament,  un dret humà”.
 
Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, durant l’ exercici 2016 hem pogut desenvolupar les següents línies d’acció del projecte:
 
 
-Informe quantitatiu i qualitatiu sobre el perfil de ciutadà/na que decideix realitzar el Document de Voluntats Anticipades, sobre una mostra aproximada de 800 casos de persones que han tramitat el DVA des de DMD-CAT (en breu podreu consultar les conclusions de l’informe en aquest apartat).
 
-Informe sobre les vies utilitzades fins al moment per l’Ajuntament de Barcelona per informar a la ciutadania sobre el DVA.
 
-Xerrades a centres cívics, biblioteques municipals, centres d’estudis i  diferents institucions sobre el “El dret a morir dignament, un dret humà”, el Document de Voluntats Anticipades i altres temes vinculats a la nostra entitat.
 
-Actualització  de la pàgina web www.eutanasia.cat
 
-Jornada Municipalista al Col·legi de Periodistes de Barcelona amb el diferents representants de la Federació Estatal de DMD, on es fa un anàlisi comparatiu de la incidència del DVA a les principals ciutats de l’Estat. Amb la participació de: Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Bilbao, A Coruña, Madrid, València, Saragossa, Salamanca i Pamplona.  Taula rodona oberta al públic, amb la participació d’un representat de DMD de cada ciutat on es van explicar i debatre les polítiques municipalistes per una mort digna.