Incidència política i social
Banner DMD

GRUP D'INCIDÈNCIA POLÍTICA I SOCIAL

 • Correu electrònic de contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Ana Rodet Iraola, coordinadora del Grup)
 • Informació i activitats per a la despenalització de l’eutanàsia.
 
 
 
 • 22/6/2015.- El primer acte públic organitzat pel grup d’Incidència Política es realitza després de contactar amb tots els grups del Parlament de Catalunya, és la convocatòria d’una Taula Rodona de Partits a Barcelona el 22 de juny de 2015 on es demana als partits que es defineixin respecte a cinc objectius proposats en un document de posicionament que els hi fem arribar. Aquest objectius són:
  1. La creació d’un Observatori per conèixer de forma fefaent com mor la gent a Catalunya.
  2. Formació inicial i contínua de tot el personal sanitari en drets del pacient i atenció als malalts al final de la vida.
  3. Accés universal a les cures pal·liatives.
  4. Informació a la ciutadania dels drets del pacient i promoció del DVA.
  5. Promoció del debat públic i iniciatives legislatives en el camí d’aconseguir el dret a l’eutanàsia i al suïcidi medicament assistit.
 • Els quatre primers, fan referència a millores que es poden aconseguir en el marc de la legislació vigent, i el cinquè suposa la modificació de l’article 143.4 del Codi Penal. Amb poques variants, es mantenen fins avui.